Uw winkelmand
is leeg

Alcatel accessoires en telefoons

Vind hier de nieuwste Alcatel producten en alle Alcatel accessoires! U heeft hieronder de mogelijkheid om te selecteren binnen welke categorie u alle Alcatel producten wilt bekijken. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om alle producten van Alcatel in een lijst te bekijken.

Alcatel is een merknaam van mobiele telefoons, oorspronkelijk ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf Alcatel. Alcatel is een afkorting van Alsace Cable and Telephony. in 1898 werd de Compagnie Générale d'Electricité (CGE) opgericht in de Alsace streek in Frankrijk. Hoewel de merknaam allang gebruikt werd, is pas in 1991 besloten om de naam Alcatel te gebruiken als de bedrijfsnaam om de kernactiviteiten te weerspiegelen.

Alcatel is groot in telecommunicatie apparatuur en software. Het bedrijf is in de ruime eeuw dat ze bestaan in allerlei markten actief geweest. Eind jaren 90 werden mobiele telefoons geproduceerd die in Nederland beter bekend waren als de Pocketline Swing van KPN. Er zijn verschillende modellen op de markt gekomen, maar buiten de KPN toestellen kreeg Alcatel in Nederland niet echt voet aan de grond.

In 2004 werd de productie van mobiele telefoons ondergebracht bij TCL & Alcatel Mobile Phones Limited (TAMP), een joint venture tussen TCL en Alcatel, waarbij Alcatel een minderheidsbelang heeft in de joint venture. in 2006 is Alcatel gefuseerd met Lucent, en gaat sindsdien verder onder de naam Alcatel-Lucent. Omdat de mobiele telefoons bekendheid hadden gekregen onder de naam Alcatel, is deze in de joint venture nooit gewijzigd.

TAMP produceert nog altijd mobiele telefoons onder de naam Alcatel, en deze toestellen zijn ook nog steeds in Nederland verkrijgbaar. Onder andere KPN verkoopt deze toestellen nog in prepaid pakketten. Het succes van deze toestellen wordt toegewijd aan de lage prijs. De toestellen zijn zeker niet het nieuwste van het nieuwste, maar zijn voor de prijs acceptabel in combinatie met prepaidkaart en simlock.

Klik hier voor de resultaten