Shop nu! Shop met korting! Kerst logo Shop met korting! Shop nu!
Kerst

Statieven voor Tablets

Op zoek naar een tablet statief? Dan zit je hier goed! Al onze onderstaande tablet statieven zijn universeel en daarom geschikt voor meerdere tablets. Je klikt de tablet eenvoudig in de statief en je kunt zonder problemen video’s bekijken of een schokvrije video maken. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze productexperts.

Meer
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Prijs

Selecteer hier binnen welke prijs-klasse u wilt zoeken

Toon resultaten
Type voertuig
Toon resultaten
Montage van toestel
Toon resultaten
Kleur
Toon resultaten
Draadloos opladen
Toon resultaten
Waterdicht
Toon resultaten
Geschikt voor MagSafe
Toon resultaten
Materiaal Materiaal Van welk materiaal is het product gemaakt?
Toon resultaten
Merk
meer merken
minder merken
Toon resultaten
Levertijd
Toon resultaten
1 - 7 van 7 | Per pagina
Filters

 1. 5 Jaar
  Garantie
  Buddi Tablet / iPad Houder Tripod Statief Verstelbare LessenaarAanbieding
  Buddi Tablet / iPad Houder Tripod Statief Verstelbare Lessenaar
  39,95 € 31,96
  Op voorraad

Waarom kiezen voor een tablet statief?

Er zijn talloze scenario’s te bedenken wanneer een statief voor een tablet van pas komt. Denk aan een zakelijke video afspraak waar een statief ervoor zorgt dat je goed in beeld bent, om de kinderen een YouTube video te laten kijken maar dat je liever niet wilt dat ze de tablet vasthouden of wanneer je een foto wilt maken. Een tablet statief komt altijd van pas!

Naast de bovenstaande situaties zie je ook dat een tablet statief vaak gebruikt wordt bij muzieklessen. Zo’n statief wordt ook wel een muziekstandaard of tablet lessenaar genoemd. Je kunt dan eenvoudig de tablet op hoogte zetten en hier kun je eenvoudig de noten van je tabletscherm aflezen. Hierdoor heb je geen last meer van allerlei blaadjes.

Zoals we in een vorige alinea ook al aangaven, is een tablet statief ook handig bij het maken van schokvrije foto’s. Ook is een statief de ideale oplossing voor het maken van groepfoto`s. Zonder statief is er altijd het probleem dat één persoon niet op de foto kan, aangezien deze de foto moet maken. Wanneer je jouw tablet in het statief stopt, kun je een timer aanzetten voor de foto wordt genomen. Zo krijg je altijd iedereen op de groepsfoto.

De voordelen

Een tablet statief heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat de statieven universeel zijn voor meerdere tablets en daarnaast ook nog te verstellen zijn. Je kunt de hoogte vaak bepalen en bij de meeste statieven kun je kiezen om de tablet in horizontaal of verticale weergave neer te zetten. De statieven variëren van een hoogte van 5 cm tot en met 140 cm. Hierdoor zijn de statieven zowel geschikt voor jong als oud. Als je een nieuwe tablet koopt hoeft je dus niet telkens een nieuw statief aan te schaffen, ideaal!

Daarnaast zijn de meeste tablet statieven ook in- en uitklapbaar waardoor een statief gemakkelijk te verplaatsen is van A naar B. Doordat de meeste statieven gemaakt zijn van aluminium, wat licht van gewicht is, kan je de statieven overal mee naar toe nemen om zo overal jouw tablet of iPad te kunnen gebruiken. Dit is vooral ideaal voor mensen die het statief willen gebruiken bij muziekles. Bij de grote statieven (met een hoogte van meer dan 1,20m) wordt er een handige zak meegeleverd. Al deze elementen zorgen ervoor dat je de statief makkelijk mee kunt nemen als je uit huis gaat.

Tenslotte hebben de meeste statieven rubberen dopjes onder de poten zitten. Deze dopjes zitten eronder zodat het statief meer grip heeft, maar ook zodat de tripod geen krassen op de vloer kan maken. Alles om jou optimaal te laten genieten van je iPad of tablet.

iPad Standaard

Een iPad is een ontzettend populaire tablet van dit moment. Apple heeft meerdere iPads op de markt gebracht. In dit artikel kun je lezen wat het verschil is tussen een iPad en een tablet. Alle bovenstaande standaarden zijn ook geschikt voor iPads. Dit komt omdat de klem waar je de iPad inschuift kunt uitschuiven. In de productomschrijving staat exact voor welke afmetingen de standaard geschikt is. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan als je er één gaat aanschaffen. Hou ook rekening mee met de dikte van je tablet hoes, want deze wil je vaak om je iPad heen laten. Je kunt daarnaast hier ook alle andere tablet houders vinden. 

Hoe werkt een tablet statief?

Een statief werkt heel eenvoudig. Een statief beschikt namelijk meestal over een klemsysteem. Meestal zit er een knopje die je in kunt drukken om de klem open te krijgen. Vervolgens kun je de tablet eenvoudig in het statief te zetten en de klemmetjes naar elkaar toe drukken. Wil je de tablet er weer uithalen? Dan druk je hetzelfde knopje ‘open’ weer in en je kunt de tablet er eenvoudig uithalen. Daarnaast kun je eenvoudig met de draaiknoppen de hoogte van de tablet instellen. Dit is eigenlijk hetzelfde systeem als bij een parasol.

Welke soorten tablet statieven zijn er?

Tablet statieven zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder worden de verschillende tabletstatieven even kort uitgelicht:

Tripod

De meeste tablet statieven beschikken over een tripod statief. De drie poten houden samen met de statiefkop de tablet mooi in balans zodat je tablet stevig vast staat. Vaak kun je de hoogte van de tripod instellen door de poten in of uit te schuiven.

Tablet statief voor het bureau of tafel

De tablet statieven voor het bureau hebben vaak een kleine tripod. Deze zijn vaak goedkoper dan de grotere varianten, maar zorgen er wel voor dat de tablet stevig vast staat. Je klemt de tablet eenvoudig in de klem.

Hoge tablet standaarden voor muziek of het maken van foto’s

En zoals aangegeven hebben we de hoge statieven die ideaal zijn voor als muziekstandaard of lessenaar. Daarnaast zie je dat je vaak een klem aan de houder kunt zetten zodat je de statief ook kunt gebruiken als houder voor de microfoon. Precies zoals jij dat wilt.

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een statief?

Heel veel hebben we al verteld hoe een tablet statief is opgebouwd en welke er allemaal zijn. Maar we raden je aan om allereerst na te gaan waar je de tablet statief voor wilt gebruiken. Wil je hem voor muziek gebruiken? Dan raden we aan om een hoge statief te kopen die je op hoogte kunt verstellen. Wil je de statief gebruiken voor het kijken van video’s? Dan raden we een statief voor de tafel aan.

Naast de hoogte, is het materiaal ook belangrijk. Wil je de houder vaak meenemen? Zorg er dan voor dat je een materiaal kiest wat licht van gewicht is en waar een tas bijgeleverd wordt.

Tenslotte is het belangrijkste dat de tablet in de statief past. Kijk daarom goed hoe groot jouw tablet is en voor welke inches de statief geschikt is. Vaak kun je de hoes om de iPad of tablet heen laten, omdat de houders een grote spanwijdte hebben.

Tablet statief kopen

Hopelijk weet je nu alles over tablet statieven. Wil je meer weten over onze houders? Laat het ons dan gerust weten door contact op te nemen met onze productexperts. We staan elke werkdag voor je klaar tussen 9:00 en 18:00. Op zoek naar een oplossing voor je telefoon? Bekijk dan hier alle telefoon statieven

 1. Samsung Galaxy S23 hoesjes
  Samsung Galaxy S23
 2. Samsung Galaxy A54 hoesjes
  Samsung Galaxy A54
 3. Samsung Galaxy S23 Ultra hoesjes
  Samsung Galaxy S23 Ultra
 4. Apple iPhone 13 hoesjes
  Apple iPhone 13
 5. Apple iPhone 15 hoesjes
  Apple iPhone 15
 6. Apple iPhone 15 Pro hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro
 7. Apple iPhone 15 Pro Max hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro Max
 8. Samsung Galaxy S22 hoesjes
  Samsung Galaxy S22
 9. Apple iPhone 14 Pro hoesjes
  Apple iPhone 14 Pro
 10. Samsung Galaxy A52 / A52S hoesjes
  Samsung Galaxy A52 / A52S
Filters