• Thuiswinkel waarborg
 • 9,6 uit 54.473 reviews
 • Gratis verzending

Geheugenkaarten voor uw Telefoon of Tablet

Veel telefoons en tablets zijn voorzien van een geheugenkaartslot waarmee je het interne geheugen kunt uitbreiden. Klaagt jouw telefoon vaak dat er te weinig ruimte is om foto's of video's op te slaan? Dan is een goede geheugenkaart de oplossing! Bekijk hier onze complete colletie geheugenkaarten.

Meer
Prijs

Selecteer hier binnen welke prijs-klasse u wilt zoeken

Toon resultaten
Geheugen Klasse Geheugen Klasse Geheugenkaarten zijn er in verschillende klasses. Hoe hoger de klasse, hoe sneller het lezen en schrijven van en naar de geheugenkaart gaat. Dat kan van belang zijn als u veel video's en foto's maakt op uw telefoon of tablet.
Toon resultaten
Kaartgrootte
Toon resultaten
Memorycard
Toon resultaten
Merk
meer merken
minder merken
Toon resultaten
Levertijd
Toon resultaten
1 - 15 van 15 | Per pagina
Filters

De beste geheugenkaarten

Op deze pagina vind je alle geheugenkaarten die wij in het assortiment hebben. Gebruik de handige filters op deze pagina om snel de geheugenkaart te vinden die jij zoekt. Met de handige filters tonen wij de geheugenkaarten die geschikt zijn voor jouw telefoon of tablet. De meeste van onze geheugenkaarten worden geleverd met een adapter, waardoor ze ook te gebruiken zijn in bijvoorbeeld camera's.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een geheugenkaart?

Het meest gangbare formaat geheugenkaart is tegenwoordig een ‘Secure Digital card’, beter bekend als SD-kaart. Dit is een geheugenkaart dat is opgebouwd uit flash geheugen. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een geheugenkaart? Simpel gezegd: type, grote en snelheid. Deze drie aspecten zullen we hieronder verder toelichten.

Type geheugenkaart

Bij de keuze van een SD geheugenkaart is het allereerst van belang om het juiste type geheugenkaart aan te schaffen. De meeste smartphones gebruiken het standaard micro SD formaat. Maar er zijn oudere telefoons die soms gebruik maken van een ander type kaart. Ook een selectie van de nieuwste Huawei telefoons maken gebruik van een ander type geheugenkaart.

Grote van een geheugenkaart

Als tweede is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe groot de SD geheugenkaart moet zijn. Met grootte hebben we het over het aantal Gigabytes waarover de SD geheugenkaart beschikt. Micro SD geheugenkaarten zijn verkrijgbaar van 1 GB tot wel 500GB. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel extra geheugen je nodig denkt te hebben.

Geheugenkaart classes

Het laatste wat je zeker ter overweging moet nemen is de schrijf- en leessnelheid van een SD geheugenkaart. De snelheid van een geheugenkaart word aangegeven met een type ‘class’. De class type’s beginnen bij class 2 en zijn op zijn hoogst UHS Class 3. Aanvankelijk van het soort camera en de soort filmpjes je wilt opnemen kun je een keuze maken welke Class geheugenkaart je nodig hebt.

Wil je Full HD (1080p) opnemen? Bestel dan minimaal een Class 10 geheugenkaart. Wilt je alleen foto’s op de SD kaart zetten? Dan heb je geen super snelle SD kaart nodig en kunt je een minder snelle geheugenkaart kiezen. Om video’s af te spelen is het wel handig om een snelle SD kaart te gebruiken, hierdoor word de video sneller ingeladen en voorkomt je het stotteren van de video.

Hieronder ziet je een lijst met de type classes in combinatie met de minimum schrijf snelheid en welke video opnames de kaarten ondersteund. Hieruit kunt je zien welke class je nodig heeft voor jouw SD kaartje.

ClassMB (Megabyte) per secondenRecording speeds
Class 22 MB/sSD video recording
Class 44 MB/sHD (720p)recording
Class 66 MB/sHD (720p)recording
Class 1010 MB/sFull HD(1080p) recording
UHS Class 115 MB/sKan grotere Full HD video’s aan met meer frames per second
UHS Class 330 MB/s4K recording

Op deze pagina kun je middels de filters, binnen ons assortiment geheugenkaarten selecteren op al deze genoemde eigenschappen. Als je nog vragen hebt over de aanschaf van een geheugenkaart voor je smartphone, dan kun je altijd contact opnemen met onze productexperts van de klantenservice.

  1. Samsung Galaxy A53 hoesjes
   Samsung Galaxy A53
  2. Samsung Galaxy S22 Ultra hoesjes
   Samsung Galaxy S22 Ultra
  3. Samsung Galaxy S22 hoesjes
   Samsung Galaxy S22
  4. Samsung Galaxy A52 / A52S hoesjes
   Samsung Galaxy A52 / A52S
  5. Samsung Galaxy Tab A8 hoesjes
   Samsung Galaxy Tab A8
  6. Apple iPhone 13 hoesjes
   Apple iPhone 13
  7. Google Pixel 6a hoesjes
   Google Pixel 6a
  8. Google Pixel 7 Pro hoesjes
   Google Pixel 7 Pro
  9. Samsung Galaxy S21 FE hoesjes
   Samsung Galaxy S21 FE
  10. Apple iPhone 14 Pro hoesjes
   Apple iPhone 14 Pro
  Filters