Motorola accessoires

Vind hier de nieuwste Motorola producten en alle Motorola accessoires! U heeft hieronder de mogelijkheid om te selecteren binnen welke categorie u alle Motorola producten wilt bekijken. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om alle producten van Motorola in een lijst te bekijken.

Motorola is een fabrikant van mobiele telefoons, draadloze netwerk infrastructuur en communicatiemiddelen. Het bedrijf maakte rond 2005 furore met toestellen als de Razr V3 en de Pebl U6, en was daarmee zeer succesvol. Op de top van Motorola’s succes op de mobiele telefoonmarkt in het laatste kwartaal van 2007 verkocht Motorola 41 miljoen toestellen per kwartaal, waarmee het destijds stabiel de derde plaats op de markt in handen had achter Nokia en Samsung.

Toch daalt de omzet uit de verkoop van mobiele telefoons al sinds eind 2006. In het tweede kwartaal van 2010 verkocht Motorola nog geen 9 miljoen toestellen, en heeft dus duidelijk de slag op de smartphonemarkt gemist. In 2006 genereerde Motorola een omzet van 42,8 miljard dollar. Op basis van het eerste halfjaar van 2010 zal de omzet iets boven de 20 miljard dollar uitkomen, waarmee de Totale omzet van het concern gehalveerd is. De winst komt uit op nog geen 500 miljoen dollar, wat slechts 4 % van de omzet is.

Geschiedenis

Bill Lear en Elmer Wavering bedachten begin jaren 20 van de vorige eeuw de autoradio. Ze noemden hun uitvinding de Motorola. Omdat de heren geen geld hadden om een grootscheepse reclamecampagne te lanceren gingen ze met hun auto en radio bij grote evenementenruimte staan en speelden ze muziek. Ze verkochten de radio’s aan voorbijgangers.

Ondertussen was Paul Galvin met zijn bedrijf Galvin Manufacturing Corporation in 1928 gestart met de verkoop van een batterij-vervanger. In 1930 ontmoetten de heren Lear en Wavering Paul Galvin, en verkochtten ze hun autoradio en de naam Motorola aan de Galvin Manufacturing Corporation. Galvin besloot het bedrijf naar het succesvolle product te noemen, en bracht de autoradio beschikbaar voor het grote publiek.

In de jaren daarna ontwikkelde Motorola vooral radio-gerelateerde producten als walkie talkies, apparatuur voor defensie, draadloze communicatienetwerken en apparatuur. Een belangrijk product was de AM SCR-536, een soort walkie talkie die gebruikt werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, en op D-day tijdens de invallen in Normandië.

In de jaren na de oorlog was Motorola een van de belangrijkste innovators ter wereld. Ze ondersteunden veel universitair onderzoek, en ontwikkelden in 1958 de eerste transistor die gebaseerd was op Germanium. Ook was het een van de grootste leveranciers van radio’s en televisies. Motorola was de standaard leverancier van NASA, de wereldberoemde zin: “one small step for a man, one giant leap for mankind” werd door een Motorola radio verstuurd. De divisie van Motorola die televisies maakte werd in 1974 verkocht aan Panasonic.

In 1986 werd door Motorola een kwaliteitssysteem voor productiemanagement ontwikkeld, waarbij 99,99966% van de producten die geproduceerd werden defectvrij moesten zijn. Dit systeem werd Six Sigma genoemd, en is daarna door vele bedrijven die producten produceren overgenomen.

Begin jaren 90 begon de ontwikkeling van Nokia en Ericsson op GSM gebied zijn vruchten af te werpen. Motorola demonstreerde het eerste werkende prototype van een mobiele telefoon. Motorola was aanvankelijk marktleider in GSM’s, maar werd in 1998 voorbij gestreefd door Nokia. In 2000 produceerde Motorola samen met Cisco het eerste GPRS netwerk, en Motorola had de primeur met de eerste GPRS telefoon. Rond 2005 was Motorola zeer succesvol met een groot aantal mobiele telefoons, maar dat succes is gedecimeerd in 2010 tot een kwart van wat het in 2006 was. Nieuwe toestellen als de Milestone en de Droid, die draaien op het Android besturingssysteem moeten daar verandering inbrengen, en Motorola weer op de kaart zetten als belangrijk bedrijf wat betreft de productie van mobiele telefoons.

Op 15-8-2011 kondigden Motorola en Google aan dat Google de divisie Motorola Mobile, de divisie die de mobiele telefoons maakt, overneemt voor een bedrag van $ 12.5 miljard overneemt. Wat dit betekent voor de productie van telefoons is nog niet bekend.