HTC accessoires

Vind hier de nieuwste HTC producten en alle HTC accessoires! U heeft hieronder de mogelijkheid om te selecteren binnen welke categorie u alle HTC producten wilt bekijken. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om alle producten van HTC in een lijst te bekijken.

HTC Corporation is een Taiwanese producent van smartphones. HTC Staat voor High Tech Computers, refererend naar de producten waarmee HTC in 1997 begon. In 2009 genereerde HTC een omzet van 4,5 miljard dollar, met een winst van zo’n 700 miljoen dollar. Dit alles met slechts 5500 personeelsleden.

De smartphones die HTC in eerste instantie maakte waren voornamelijk gebaseerd op het Windows Mobile platform, maar inmiddels beweegt HTC ook naar het Android platform, gemaakt door de Open Handset Alliance, waar HTC lid van is.

Geschiedenis

HTC is opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. Ze begonnen met het maken van laptops, maar stapten al snel over naar handheld apparaten. HTC staat bekend als voorloper in de markt. Ze maakten de eerste Microsoft-gebaseerde smartphone in 2002, de eerste Microsoft 3G telefoon in 2005 en de eerste Android telefoon in 2008. HTC produceert pas vanaf 2006 toestellen onder de naam HTC. Daarvoor maakten ze vooral toestellen voor andere merken. Toestellen als de Palm Treo 650, de SonyEricsson Xperia X1, de Google Nexus One en een aantal iPaQ toestellen werden door HTC geproduceerd.

Ook de Qtek lijn werd geproduceerd door HTC, toestellen die onder veel verschillende merknamen op de markt kwamen (T-Mobile, I-Mate, O2, Vodafone). Toen HTC in 2006 stopte met het produceren van toestellen onder deze naam, kwam aan veel van deze merken ook een eind.

’s werelds eerste Android toestel was de HTC Dream in 2008, die ook verkocht werd als de T-Mobile G1, wat een groot succes werd. In 2009 lanceerde HTC het HTC Sense platform op de Hero, een platform dat compleet ontworpen is om aan te sluiten op hoe mensen telefoons gebruiken. In 2010 kondigde HTC aan dat ze samen met Google gingen werken aan een concurrent voor Apple’s iPad.

De groei van HTC is voornamelijk te danken aan de samenwerking met Microsoft voor het Windows Mobile Platform. In 2005 verdubbelde de omzet naar 2,2 miljard dollar, waarmee het in de lijst met snelst groeiende technologische bedrijven van Business Week kwam. HTC investeert sterk in Research & Development, zo’n 25% van alle medewerkers van HTC worden ingezet op innovatie en nieuwe ontwikkelingen.

Momenteel probeert HTC de markt van smartphones te domineren met modellen als de Desire, de HD2, de Hero en de Wildfire. In het eerste kwartaal van 2010 had HTC op de markt van smartphones een wereldwijd marktaandeel van 5,1% (2,8 miljoen stuks), waarmee het op de 4e plaats achter Nokia (21,4 miljoen stuks), Research in Motion (Blackberry) (10,6 miljoen stuks) en Apple (8,8 miljoen stuks).