Back Covers

Vind de best back cover op maat voor jouw telefoon. Back covers bieden uitstekende bescherming voor de telefoon zonder dat het gebruik van de telefoon belemmert. Selecteer hieronder jouw telefoon en bekijk het beste assortiment back covers.

Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel

Meer informatie over back covers

De juiste back cover vinden is soms nogal een uitdaging. Er bestaat een groot aanbod en er zijn veel verschillende specificaties om uit te kiezen. Om je hierin te helpen hebben wij belangrijk advies op deze pagina opgesomd. We gaan kort bespreken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een back cover, wat populaire back covers zijn en hoe je je telefoon het beste kunt beschermen met een back cover.

Materiaal van een back covers

Het materiaal van een back cover is verschillend per model. Er bestaan hybride back covers die bestaan uit verschillende lagen. Verder kun je ook kiezen voor een back cover van hard plastic of van flexibel TPU materiaal. De voorkeur in materiaal is per persoon verschillend.

Flexibel TPU of siliconen materiaal zijn ideaal voor het absorberen van schokken. Hard plastic is helaas minder geschikt voor het absorberen van schokken, maar kan technisch gezien wel de impact van een klap goed verdelen over een breder oppervlakte. Een back cover met een constructie die bestaat uit twee lagen biedt natuurlijk maximale bescherming. Denk hierbij aan back covers van merken als OtterBox of Spigen.

Bij een back cover dat uit meerdere lagen bestaat, is de hard plasticen laag bedoeld om de kracht van een schok te verdelen over de gehele constructie. Het TPU of siliconen materiaal moet binnen de constructie de schok zelf absorberen. De “combo case” back covers hebben wel één groot nadeel, ze zijn dikker dan standaard TPU of hard plastieken covers. Deze type back covers kunnen je telefoon nogal lomp en onhandig maken.

Back Cover verschillende materialen

Populaire back covers

Het voordeel van een back cover is dat het vaak een compact design heeft en dus niet heel veel ruimte in beslag neemt. Je telefoon past nog gemakkelijk in je broekzak en is dus nog steeds overal mee naartoe te nemen zonder te veel gedoe.

Zwarte en transparante back covers

De populairste back covers zijn de standaard back covers voor je telefoon. De populairste back covers zijn de zwarte covers en de transparante covers. Dit zijn momenteel de meest gebruikte back covers.

Transparante back covers

Een transparant back cover is vaak een back cover voor de achterkant van de telefoon. Als je het design van je telefoon mooi vindt, is het natuurlijk zonde om dit te bedekken door middel van een cover. Dit is dan ook de reden dat de transparante back covers enorm populair zijn.

Zwarte back covers

Het tegenovergestelde geldt voor een zwart back covers. Als je de kleur van je telefoon niet mooi vindt, of een zakelijke uitstraling aan je toestel wilt geven, dan kun je het beste een zwarte back cover om de telefoon plaatsen.

Flexibele back cover

Een back cover functioneert vooral als bescherming voor de telefoon. Bij een val of stoot gaat een back cover van hard plastic vaak kapot, omdat het niet kan meeveren. Een flexibele back cover kan dit wel. Vandaar dat deze back cover na een val of stoot ook niet kapot gaat. Daarbij vinden ook veel mensen dat een flexibel TPU back cover beter in de hand ligt dan een, vaak glad, hard plastic achterkantje.

Eenvoudig een passende back cover vinden

Maak gebruik van de handige zoekfunctie bovenaan deze pagina om de back covers op maat voor je telefoon te vinden. Weet je niet precies welke telefoon je hebt of wil je meer advies voer back covers? Geen probleem! Contact onze productspecialisten binnen onze klantenservice. Ze helpen je graag verder bij het vinden van de beste back covers voor jouw telefoon.

 1. Samsung Galaxy S24 Ultra hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Ultra
 2. Samsung Galaxy S24 Plus hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Plus
 3. Samsung Galaxy S24 hoesjes
  Samsung Galaxy S24
 4. Samsung Galaxy A54 hoesjes
  Samsung Galaxy A54
 5. Apple iPhone 13 hoesjes
  Apple iPhone 13
 6. Apple iPhone 15 Pro hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro
 7. Samsung Galaxy S23 hoesjes
  Samsung Galaxy S23
 8. Apple iPhone 14 Pro hoesjes
  Apple iPhone 14 Pro
 9. Samsung Galaxy S22 hoesjes
  Samsung Galaxy S22
 10. Samsung Galaxy A55 hoesjes
  Samsung Galaxy A55