Display Folie

Een display folie is een flexibele screenprotector die over het scherm wordt geplakt. Het beschermt het scherm van je smartphone bij dagelijks gebruik en voorkomt dat er stofjes en lichte krasjes op het beeldscherm komen. In ons assortiment van meer dan 2000 verschillende modellen, vindt je altijd een display folie op maat voor je toestel. Selecteer via de onderstaande zoekbalk je type telefoon of tablet om direct een overzicht van passende display folies te zien.

Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel

Het grootste assortiment display folies

Via deze pagina vindt je alle display folies binnen ons assortiment. Met display folie bedoelen wij screenprotectors van PET of TPU materiaal. Tempered glass screenprotectors zijn ook te vinden bij ons, waarbij wij je graag doorverwijzen naar ons complete assortiment screenprotectors of het specifieke assortiment tempered glass protectors. Wil je een specifiek overzicht van display folie protectors voor je type telefoon of tablet? Gebruik dan de zoekbalk hierboven om je type toestel te selecteren.

Display folie protectors van PET of TPU materiaal hebben een aantal voordelen ten opzichte van de glazen protectors, die momenteel erg populair zijn. Zo zijn deze protectors vaak duurzamer, goedkoper en bedekken ze een groter deel van het scherm. Hieronder vindt je meer uitleg over de verschillen tussen het PET en TPU materiaal en over de verschillende voordelen ten opzichte van glazen screenprotectors.

PET en TPU display folie protectors

De meeste betaalbare display folie protectors zijn vervaardigd van PET materiaal (polyethylene terephthalate). Een plastic materiaal dat verkrijgbaar is in vele verschillende variaties. Dit type protectors bieden bescherming tegen krassen, denk hierbij aan muntjes in de broekzak of sleutels die tegen het scherm van de telefoon komen. Een breed scala aan merken bieden deze display folies aan.

TPU display folies zijn net een stukje beter dan de standaard PET folies. TPU staat voor thermoplastic polyreuthane. Dit is een chemisch verbeterde plastic dat een aantal voordelen heeft ten opzichte van PET display folies. Het materiaal is kras bestendig, elastisch, olie en vuil afstotend en extra sterk. Doordat het materiaal elastisch is, is het ook tot op zekere hoogte zelfhelend. Kleine krassen op de protector zullen vanzelf verdwijnen. Een merk dat bekend staat om zijn TPU display folies is het merk ZAGG.

PET screenprotectors kunnen niet goed buigen. Voor telefoons met een gebogen scherm of bolle randen bij het glas, moet het display dus voorgevormd worden. Een andere optie is dat het PET folie enkel op maat voor het vlakke oppervlak van het display. TPU display folies zijn echter flexibel. Deze folies vormen zich helemaal naar de vorm van de telefoon. TPU display folie protectors bedekken hierdoor vaker het complete oppervlak van de telefoon dan de PET display folies.

Goede redenen om te kiezen voor een display folie

Zoals vermeld zijn er een aantal goede redenen om te kiezen voor een display folie ten opzichte van een tempered glass screenprotector. Een van de meest voor de hand liggende redenen is wellicht de prijs. Een display folie is vaak de helft goedkoper dan een tempered glass protector. Daarbij worden veel display folies geleverd in een duo pack, waarbij tempered glass altijd individueel verkocht wordt.

Display folie is vaak ook beter te combineren met een telefoonhoesje dan een glazen protector. Een display folie is dun en vaak sluiten dezen naadloos aan met de meeste telefoonhoesjes. Bij een glazen protector kan het zijn dat het hoesje de protector van het scherm van je telefoon drukt. Dit komt omdat dit type protectors dikker zijn dan display folie. Waarbij een display folie netjes onder de randen van het hoesje weg vallen, lukt dit met een glazen protector niet. Het merk Ringke produceert zelfs speciale protectors met vleugels die om het toestel gevouwen kunnen worden. Deze unieke display folie protectors zijn ontworpen voor 100% dekken in combinatie met een telefoonhoesje.

Het voordeel van een display folie is dat het heel erg dun is en deze screenprotector niet ten koste gaat van het gebruiksgemak. Omdat display folies van flexibel materiaal gemaakt zijn, kan het niet barsten en hoef je de folie niet telkens te vervangen. Het beeldscherm is beschermd tegen lichte krasjes, barstjes en stofjes. De flexibele display folie is dus de optimale bescherming voor je smartphone als het gaat om het dagelijkse gebruik.

Nieuwe uitstraling dankzij een display folie

Omdat een telefoon wordt gebruikt, komen er allemaal lichte gebruikerssporen op het apparaat. Na verloop van tijd valt dit heel erg op. Daarom is het logisch dat je schade op je beeldscherm wilt voorkomen. Dit kan met een display folie. De lichte sporen die normaal op je telefoonscherm komen, komen nu op de flexibele screenprotector. Nadat je de folie van het scherm haalt, zul je zien dat het beeldscherm zelf nog als nieuw is.

Informatie over display folie

We bieden meerdere merken display folies aan en elke folie is net iets anders. Mocht je een vraag hebben over bepaalde display folie, dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen je alle informatie over de flexibele display folies geven.

 1. Samsung Galaxy S24 Ultra hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Ultra
 2. Samsung Galaxy S24 Plus hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Plus
 3. Samsung Galaxy S24 hoesjes
  Samsung Galaxy S24
 4. Samsung Galaxy A54 hoesjes
  Samsung Galaxy A54
 5. Apple iPhone 13 hoesjes
  Apple iPhone 13
 6. Apple iPhone 15 Pro hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro
 7. Samsung Galaxy S23 hoesjes
  Samsung Galaxy S23
 8. Samsung Galaxy S23 Ultra hoesjes
  Samsung Galaxy S23 Ultra
 9. Apple iPhone 15 Pro Max hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro Max
 10. Apple iPhone 15 hoesjes
  Apple iPhone 15