Samsung Galaxy S22 Screen Protectors

Op zoek naar een screen protector voor je Samsung Galaxy S22? Dan ben je bij GSMpunt aan het juiste adres. Door de vingerprint scanner in de S22 hebben de screen protector fabrikanten er een flinke uitdagingen bij gekregen. Toch is het ons gelukt om een assortiment met de beste Samsung Galaxy S22 screen protectors samen te stellen.

Meer
Prijs

Selecteer hier binnen welke prijs-klasse je wilt zoeken

Toon resultaten
Type Screenprotector
Toon resultaten
Privacy Glass
Toon resultaten
Anti-bacterieel
Toon resultaten
Installatietray bijgeleverd
Toon resultaten
Blue Light Filter
Toon resultaten
Merk
meer merken
minder merken
Toon resultaten
Levertijd
Toon resultaten
1 - 30 van 30 | Per pagina
Filters

 1. Product expert
  Ramon Screen protectors specialist

  Ons advies:

  Op zoek naar de beste Samsung Galaxy S22 Screen protectors? Ontdek ons advies!

  Bekijk ons advies >
 2. Let op: Geen tempered glass
  Displex Universele Vloeibare Screen Protector met Nano Beschermlaag
  (5)
  Displex Universele Vloeibare Screen Protector met Nano Beschermlaag
  € 14,95
  Op voorraad

De beste Samsung Galaxy S22 screen protectors

De Samsung Galaxy S22 beschikt over een 6.1 inch beeldscherm en is de kleinste van de S22-serie. Het scherm is net zoals zijn voorganger plat en is voorzien van de vingerprint scanner onder het beeldscherm. Het voordeel van het platte beeldscherm is dat de screenprotectors eenvoudiger zijn aan te brengen en ook het gehele oppervlakte bedekken. Echter heeft de vingerprint scanner voor een flinke uitdaging bij de fabrikanten gezorgd. Bij enkele S22 screenprotectors wordt deze functie namelijk niet ondersteund.

S22 screenprotector van glas of plastic?

Grofweg heb je bij een screenprotector twee keuzes in materiaal, namelijk glas of plastic. Beide materialen hebben namelijk zijn voor- en nadelen. Hieronder geven we je advies over welke beschermlaag wij aanraden.

Tempered Glass

Een tempered glass is gemaakt van gehard glas en wordt ook wel een beschermglas genoemd. Tempered glasses zijn vaak 0,2 tot 0,33mm dik. Dit heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat ze optimaal beschermen tegen zowel krassen als stoten. Bij een harde val zal de tempered glass hoogstwaarschijnlijk breken en blijft het hoogwaardige Samsung S22 scherm intact. Nadeel is dat het hierdoor niet altijd geschikt is voor de vingerprint functie.

Display folies

Een displayfolie is gemaakt van dun plastic materiaal met een maximale dikte van 0,1mm. Voordeel hiervan is dat een folie altijd geschikt is voor de vingerprint functie. Een folie heeft wel een mindere beschermingsgraad ten opzichte van een tempered glass, doordat het voornamelijk beschermd tegen krasjes. Voordeel van de display folies is dat ze in prijs het goedkoopste zijn.

Werkt de vingerprint scanner met een screenprotector?

Je ontgrendelt de Galaxy S22 ook weer met je vingerprint. Deze technologie is net zoals bij de voorganger ultrasonisch. Dit houdt in dat de vingerprint wordt gescand op basis van geluidsgolven. Een screen protector kan deze geluidsgolven verhinderen, waardoor de scanner niet meer werkt. Hierdoor is het van belang om te kijken welke wel en niet werken met deze scanner.

De meeste high-end merken hebben de screenprotectors zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn met de vingerprint. Hiervoor zijn meerdere oplossingen. De eerste is plasticfolies, die vrijwel altijd geschikt zijn met de vingerprint functie. Daarnaast heb je bij tempered glasses twee oplossingen. De eerste is een uitsparing van plastic op de plek van de vingerprint. De tweede is een technologisch zo goed glas, waarmee de vingerprint optimaal te gebruiken is.

Het aanbrengen van een S22 screenprotector

Je kunt het aanbrengen van een screen protector gerust zelf uitvoeren. Bij grotendeels van de Samsung S22 screenprotector wordt een handleiding bijgeleverd. Wanneer je stappen in alle rust uitvoert, is het aanbrengen een fluitje van een cent. Ben je toch niet zo zeker van je zaak? Dan adviseren wij een S22 screenprotector met een installatie tray. Hiermee wordt de screenprotector altijd recht op het beeldscherm aangebracht.

Tips na het aanbrengen

De Samsung Galaxy S22 heeft een van de meest gevoelige schermen binnen de smartphonemarkt. Hierdoor kan de schermgevoeligheid minder zijn na het aanbrengen van de screenprotector, waardoor het lijkt alsof je hard moet drukken. Door de schermgevoeligheid kan de vingerprint functie ook minder goed werken. Hiervoor heeft Samsung een oplossing. Namelijk de schermgevoeligheid en vingerprint scanner even opnieuw instellen.

Een Samsung Galaxy S22 screenprotector kopen

Wij hebben een gevarieerd aanbod met S22 screenprotectors. Hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Maar bij GSMpunt helpen we je altijd verder met advies van onze productexperts. Daarnaast kun je ook kijken naar de reviews van andere klanten. Heb je een specifieke vraag voor onze experts? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Filters Ons advies