FM Transmitters voor in de auto

FM transmitters zijn een echte meerwaarde voor mensen die geen Bluetooth in hun auto hebben. Met zo’n transmitter kun je je telefoon alsnog via Bluetooth in verbinding brengen met je radio. Dit zorgt ervoor dat je je favoriete muziek of podcasts kunt luisteren in je auto. Hieronder staan een aantal FM transmitters voor in de auto, die allemaal iets unieks hebben.

Meer
Zoek jouw toestel
Zoek jouw toestel
Prijs

Selecteer hier binnen welke prijs-klasse je wilt zoeken

Toon resultaten
Vermogen Vermogen Hoeveel Vermogen geeft de lader om uw devices op te laden?
Toon resultaten
Kabellengte
Toon resultaten
Kleur
Toon resultaten
Ondersteunt Fast Charge
Toon resultaten
Geschikt voor MagSafe
Toon resultaten
Aantal laadpoorten Aantal laadpoorten Hoeveel laaduitgangen heeft deze lader?
Toon resultaten
Merk
meer merken
minder merken
Toon resultaten
Levertijd
Toon resultaten
1 - 16 van 16 | Per pagina
Filters

Wat is een FM-transmitter en hoe werkt het?

Wanneer je in een wat oudere auto rijdt, is de kans aanzienlijk dat je auto nog geen bluetooth verbinding heeft. Hierdoor moet je vaak bekabeld naar je muziek luisteren wat natuurlijk onhandig kan zijn.

Een FM transmitter is een klein accessoire dat het signaal van jouw smartphone of ander apparaat zoals een tablet/iPad omzet naar de FM-radio in jouw auto. Volg het stappenplan om de transmitter succesvol aan te sluiten:

 1. Sluit de transmitter aan in de sigarettenaansteker (12V-/24V-aansluiting) van je auto.
 2. Stel zowel op de transmitter als je autoradio dezelfde frequentie in
 3. Verbind je smartphone via Bluetooth met de transmitter
 4. Geniet van je favoriete audio!

Tips voor het gebruiken van een FM transmitter

Eén tip die wij geven, is dat je een frequentie moet selecteren die niet in gebruik is of slecht bereikbaar is. Welke frequentie dat is, hangt per gebied af. Zeer hoge (boven de 103FM) of lage (onder de 90FM) frequenties zijn vaak handig om te kiezen. Op deze manier wordt de audio niet verstoord en geniet je van heldere audio!

Een andere tip is dat je moet kijken wat voor opties de FM transmitter heeft. Kijk naar het aantal oplaadpoorten met bijbehorende Wattages en de overige aansluitingen. Sommige transmitters kunnen jouw smartphone of tablet opladen doordat er een USB, USB-C of micro USB aanwezig is. Enkele ondersteunen zelfs snelladen. Hierdoor geniet je van je favoriete muziek terwijl tegelijkertijd je telefoon razendsnel wordt opgeladen! Daarnaast hebben sommige transmitters slots voor micro SD kaarten of USB-sticks zodat je deze kan gebruiken om je favoriete muziek af te spelen. De meeste transmitters beschikken over een ingebouwde microfoon. Hierdoor kun je je gesprekken gewoon blijven voeren, zonder dat je hoeft te disconnecten van de transmitter. Wel zo handig!

De voordelen van een FM transmitter

Een FM-transmitter kent natuurlijk vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je via Bluetooth (onbekabeld) je favoriete muziek kunt afspelen in de auto. Een ander voordeel is dat je de huidige radio in je auto niet hoeft te vervangen voor een modernere variant met Bluetooth. Wat al eerder is benoemd is dat sommige transmitters een ingebouwde microfoon hebben. Hierdoor voer jij je telefoongesprekken zonder te disconnecten.

Het kopen van een Bluetooth ontvanger

Heb je nog vragen over Bluetooth transmitters? Of weet je niet welke de beste is? Kijk dan onze blog waarin je alles over FM Transmitters kunt lezen. Daarnaast kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor al je vragen!

 1. Samsung Galaxy S24 Ultra hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Ultra
 2. Samsung Galaxy S24 Plus hoesjes
  Samsung Galaxy S24 Plus
 3. Samsung Galaxy S24 hoesjes
  Samsung Galaxy S24
 4. Samsung Galaxy A54 hoesjes
  Samsung Galaxy A54
 5. Apple iPhone 13 hoesjes
  Apple iPhone 13
 6. Apple iPhone 15 Pro hoesjes
  Apple iPhone 15 Pro
 7. Samsung Galaxy S23 hoesjes
  Samsung Galaxy S23
 8. Apple iPhone 14 Pro hoesjes
  Apple iPhone 14 Pro
 9. Apple iPhone 15 hoesjes
  Apple iPhone 15
 10. Samsung Galaxy S22 hoesjes
  Samsung Galaxy S22
Filters