Thuiswinkel waarborg logo Trustpilot logo Trustpilot 5 sterren Mijn GSMpunt.nl | Leeg winkelmand

Smartphone Accu

Bent u op zoek naar een nieuwe smartphone accu? Dan bent u bij GSMpunt aan het juiste adres. Wij hebben het grootste assortiment aan Smartphone accu’s van nu tot wel 10 jaar terug! Maar hoe weet u nu welke accu geschikt is voor uw telefoon? Bij GSMpunt helpen wij u graag bij het vinden van de juiste smartphone accu. Via de hier onderstaande “accu vinder” kunt u door de naam van uw telefoon te vermelden, eenvoudig de juiste accu voor uw smartphone vinden.

Ga naar batterijen

Lukt het niet om de accu van uw telefoon te vinden via de hier bovenstaande “accu vinder”? Neem dan gerust contact op met ons! U kunt ons tijdens kantooruren gerust bellen, maar ook kunt u ons altijd even mailen. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Zelf uw smartphone accu vervangen

Het vervangen van een accu bij uw smartphone is over het algemeen zeer simpel. Over het algemeen kunt u simpelweg de accudeksel verwijderen zonder het gebruik van gereedschap en de accu vervangen. Echter zijn er ook toestellen op de markt, waarbij het vervangen van de accu iets meer moeite kost, en waarbij het gebruik van gereedschap nodig is. Een voorbeeld hiervan is de iPhone 4(s). Toch is het vervangen van een toestel als deze ook prima zelf te doen. De hier onderstaande video laat zien hoe u de accu bij een iPhone 4(s) vervangt.

Mocht u een accu bestellen voor een toestel waarbij u gereedschap nodig heeft om de accu te vervangen, dan bent u bij GSMpunt aan het juiste adres. Wij leveren bij de accu de juiste schroevendraaiers gratis!

Energie besparen van de smartphone accu

Tegenwoordig kun u niet meer zonder uw smartphone. U bent nu constant up to date op het gebied van Facebook, Twitter, het nieuws en uw email… Oh en u bent uiteraard gewoon telefonisch bereikbaar. Door alle nieuwe functies die de smartphones bieden en het vaak grote scherm van deze telefoons, verbruiken ze helaas ook meer stroom en hebben ze een kortere stand-by tijd. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt toepassen om de standby tijd van een laadcyclus van uw smartphone te verbeteren. Hieronder leest u alles er over!

Vermijd de hitte.

De accu van uw telefoon raakt sneller leeg wanneer deze warm is. Zorg er dus voor dat u uw toestel koel houdt. Vermijd hitte door uw toestel bijvoorbeeld niet in de zon te leggen of uw toestel in de broekzak mee te nemen. Overigens raden wij aan om uw toestel nooit in de volle zon te laten liggen. Dit kan namelijk onherstelbare schade toedoen aan uw toestel.

Instellingen van het scherm.

Een van de grote verbruikers van de energie in uw smartphone accu is toch wel het scherm van de telefoon. Om het energieverbruik van het scherm van uw smartphone te verminderen, adviseren wij om de helderheid van het scherm op automatisch te zetten. De helderheid van het scherm wordt dan automatisch aangepast op de lichtsterkte.

Trilstand.

Overigens is het willigt een goed idee om de trilstand van uw telefoon minder te gebruiken. De trilstand van uw toestel verbruikt meer stroom dan het speakertje in uw toestel. Gebruikt u een smartphone met Android? Dan is het wellicht een goed idee om de geluidjes en trillingen bij het gebruik van het toetsenbord ook uit te zetten. Dit kan de standby tijd van uw smartphone accu ook bevorderen.

Wallpapers en ringtones.

Een extra manier om stroom te besparen is om geen gebruik te maken van dynamische wallpapers. Ook kan een zwarte achtergrond stroom besparen bij AMOLED schermen, aangezien bij AMOLED de zwarte kleuren worden weergegeven door de pixels echt uit te zetten. Verder verbruiken standaard ringtones minder energie dan uw favoriete top 40 liedjes. Gebruik dan ook de standaard ringtones als u de standby tijd van uw accu wilt verbeteren.

Welke apps verbruiken veel stroom?

Een groot aantal van de apps die vaak worden gebruikt, verbruiken veel stroom. Denk onder meer aan de camera app, of aan games. Maar ook apps als Facebook verbruiken veel stroom, doordat apps als facebook constant data aan het downloaden zijn, dat veel stroom kost. Wij raden dan ook aan om deze apps niet te veel te gebruiken om de standby tijd van uw smartphone accu te verbeteren.

Energie besparen met een taskkiller.

Mocht u gebruik maken van Android, dan is het wellicht een goed idee om gebruik te maken van een taskkiller. Een taskkiller zorgt er voor dat applicaties die op de achtergrond nog draaien, automatisch worden uitgeschakeld. Wilt u meer informatie over het gebruik van een taskkiller om de standby tijd van uw accu te verbeteren? Dan kunt u meer informatie vinden door hier te klikken.

Moet ik een nieuwe accu aanschaffen voor mijn smartphone?

Helaas is het momenteel zo dat u vrijwel iedere dag uw smartphone opnieuw moet opladen. Een gemiddelde smartphone gaat met een volle accu namelijk ongeveer anderhalve dag mee. Mocht u nog geen dag met uw accu door komen en hebben de bovenstaande tips geen verbetering gebracht, dan is uw accu waarschijnlijk aan vervanging toe. Door uw accu elke dag vol te laden en te ontladen vermindert de capaciteit van de accu aanzienlijk op den duur. Een nieuwe accu kan de standby tijd van uw telefoon dan nog wel aanzienlijk verbeteren!

Video, 10 manieren om de standby tijd van uw smartphone te verbeteren.

Populairste accu merken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire accu merken. Bent u op zoek naar een accu van een van de hier onderstaande merken? Dan kunt u klikken op dit merken en vervolgens eenvoudig de juiste accu vinden.

Nokia batterijen Samsung batterijen HTC batterijen Huawei batterijen Apple batterijen LG batterijen Sony batterijen Blackberry batterijen
Thuiswinkel waarborg logo iDeal logo PayPal logo PostNL logo
Gebruik van deze site betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert. Cookies: Informatie
Copyright © 2016 - GSMpunt B.V. Tel:0546-601920 E-mail: - Sitemap
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9.6 uit 10 op basis van 13087 beoordelingen